1/26/11

برادری که دیکتاتور شد!

مقایسه‌ی دو تیتر خبرگزاری فالس:

88/04/09 - 20:33
شماره:8804091509
پيام تبريك رئيس جمهور تونس به مناسبت انتخاب مجدد احمدي نژاد
خبرگزاري فارس: رئيس جمهور تونس در پيامي انتخاب مجدد احمدي نژاد به عنوان رئيس جمهوري اسلامي ايران تبريك گفت.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از دفتر امور رسانه‌هاي رياست جمهوري،‌ زين العابدين بن علي رئيس جمهور تونس در پيام تبريك به مناسبت انتخاب مجدد محمود احمدي نژاد به عنوان رئيس جمهوري اسلامي ايران، بر خواست و اراده كشور تونس براي تداوم همكاري‌هاي مشترك جهت تقويت پيوندهاي برادري و توسعه سطح روابط 2 كشور تاكيد كرد.
متن پيام زين العابدين بن علي به رئيس جمهور كشورمان اين شرح است:

جناب آقاي دكتر محمود احمدي نژاد
رياست محترم جمهوري اسلامي ايران
اينجانب مفتخرم كه صميمانه ترين تبريكات خود را به خاطر پيروزي مجدد شما در انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران اعلام كنم.
از خداوند متعال براي شما آرزوي سلامت، سعادت و موفقيت در انجام وظايف و براي ملت ايران پيشرفت و توسعه روز افزون را مسألت دارم.
در اين مناسبت همچنين فرصت را مغتنم شمرده بار ديگر برخواست و اراده كشور تونس در تداوم همكاريهاي مشترك جهت تقويت پيوندهاي برادري و توسعه سطح روابط موجود بين دو كشور تاكيد مي‌كنم.
برادر شما
زين العابدين بن علي، رئيس جمهور تونس
انتهاي پيام/
=============================================
و دو تیتر امروز:

22 صفر 1432 / پنجشنبه 07 بهمن 1389 / 
فارين پالسي:
پس از تونس، كدام ديكتاتورهاي عرب سقوط مي‌كنند
خبرگزاري فارس: مجله "فارين پالسي " در گزارشي به بررسي اوضاع 5 كشور عربي پرداخت كه پس از تونس مي‌توانند شاهد قيام مردمي و سقوط حكومت‌ها باشند.
به گزارش فارس، مجله آمريكايي "فارين پالسي " در گزارشي به بررسي اوضاع 5 كشور عربي پرداخت كه پس از تونس مي‌توانند شاهد قيام مردمي و سقوط حكومت‌ها باشند. كشورهاي مذكور عبارتند از الجزاير، مصر، ليبي، سودان و اردن.
فارين پاليسي براي ادعاي طرح شده دلايل و توضيحاتي را مطرح كرده است كه در ادامه به آنها اشاره مي‌شود:

* واهمه رژيم غيردموكراتيك الجزاير از مواجهه با قيام بزرگ مردمي

به نوشته فارين پالسي، "عبدالعزيز بوتفليقه " از سال 1999 رياست جمهوري الجزاير را برعهده داشته و در سال 2009 با اصلاح قانون اساسي توانست براي سومين بار به رياست جمهوري برگزيده شود، حال آنكه احزاب مخالف انتخابات مزبور را تحريم كرده بودند.

بنابراين گزارش، نگراني‌هاي بسياري در خصوص سلامتي بوتفليقه 73 ساله وجود دارد و گفته مي‌شود كه برادر وي خود را براي جانشيني رئيس‌جمهور آماده مي‌سازد.

بوتفليقه توانست به جنگ 10 ساله داخلي در الجزاير پايان داده و روابط اين كشور را با قدرت‌هاي آفريقايي و اروپايي ارتقا بخشد اما در مقابله با شورشيان وابسته به القاعده در "مغرب اسلامي " ناكام بوده و نتوانسته است از فرسايش نهادهاي دموكراتيك در الجزاير جلوگيري كند.

فارين پالسي در بيان نشانه‌هاي هشداردهنده در خصوص قيام مردمي در الجزاير نوشت: الجزاير نيز همچون تونس در ماه ژانويه شاهد اعتراض‌هايي در اعتراض به افزايش قيمت ارزاق و بحران بيكاري بود. اين اعتراض‌ها زماني اوج گرفت كه دولت از افزايش قيمت شير، شكر و آرد خبر داد. در جريان اين اعتراض‌ها هزاران جوان الجزايري با پرتاب سنگ به سمت نيروهاي پليس و به آتش كشيدن يك پاسگاه اعتراض خود را به افزايش قيمت‌ها ابراز داشتند.

بر اساس اين گزارش، الجزاير 20 درصد از گاز مورد نياز اروپا را تامين مي‌كند اما مدت‌هاست كه شهروندان اين كشور از توزيع ناعادلانه درآمدها ناراضي هستند.

در شرايطي كه قيام مردم تونس در اعتراض به حكومت "زين‌العابدين بن‌علي " به اوج خود مي‌رسيد، نيروهاي امنيتي الجزاير موفق شدند اعتراضات مردمي را تا حدودي تحت كنترل درآورند. اما پس از اين كنترل نسبي اوضاع، شرايط بار ديگر رو به وخامت گذاشت و 5 شهروند مرد الجزايري خود را در پيروي از "محمد بوعزيزي "، شهروند تونسي كه خودكشي وي منجر به آغاز ناآرامي‌ها شد، به آتش كشيدند.

فارين پالسي نوشت: هرچند كه رژيم بوتفليقه رژيمي غيرمردمي و غيردموكراتيك است، اما به اندازه حكومت بن‌علي در تونس سركوبگر نيست و اين امر شرايط را براي مخالفان رژيم در راستاي ترتيب دادن يك قيام بزرگ مردمي سخت‌تر مي‌كند.
علاوه بر اين، نشانه‌اي از حمايت اتحاديه‌هاي صنفي و گروه‌هاي مخالف دولت از اعتراضات انجام شده به چشم نمي‌خورد و اين اعتراض‌ها بيشتر توسط جوانان بيكار انجام مي‌شود. شايد به‌خاطر دچار نشدن به سرنوشت بن‌علي باشد كه بوتفليقه براي دولت جديد تونس آرزوي موفقيت كرده است!

* فرعون 82 ساله مصر در مسير افول

فارين پالسي در تشريح اوضاع مصر به عنوان دومين كشور مدنظر اين نشريه براي پاي گذاشتن در مسيري كه تونس به آن رفت، نوشت: "حسني مبارك " سه دهه است كه قدرت را در مصر در دست دارد، چرا كه قانون مربوط به شرايط اضطراري به وي اين فرصت را داده است تا انتخابات را به هر نحوي كه مي‌خواهد دست‌كاري كند.
اما به نظر مي‌رسد كه قدرت در حال ليز خوردن از دستان اين "فرعون 82 ساله " است. شايعاتي كه مستمرا در خصوص اوضاع نامطلوب جسماني حسني مبارك منتشر مي‌شود، به رقابت بين "جمال مبارك "، پسر وي و "عمر سليمان "، رييس قدرتمند سازمان اطلاعات مصر، دامن زده است.

مصر نيز طي روزهاي اخير شاهد خودكشي‌هاي متعدد شهروندان به پيروي از محمد بوعزيزي بوده است. روز 18 ژانويه يك جوان 25 ساله به عنوان سومين نفر، خود را بر روي پشت بام منزلش در شهر اسكندريه به آتش كشيد. وي در اثر شدت جراحات جان باخت.

گزارش‌ها حاكي از آن است كه پيش از اين جوان 25 ساله، يك وكيل 40 ساله نيز در قاهره پس از سر دادن شعارهايي در محكوميت افزايش قيمت‌ها سعي در خودكشي كرد. پيش از او نيز فرد ديگري خود را در برابر ساختمان پارلمان به آتش كشيد؛ اما پيش‌بيني مي‌شود كه هر دو نفر زنده بمانند.

با وجود اين شرايط، "احمد ابوالغيط "، وزير امور خارجه مصر با لحني عصباني اظهارنظر كساني را كه معتقدند شرايط مصر قابل تسري به ديگر كشورهاست "بي‌معني " دانسته و تصريح كرد كه اين اظهار نظرها مي‌تواند "به تعصبات دامن زده و شرايط را وخيم‌تر كند! " به نظر مي‌رسد كه ابوالغيط در انتخاب كلمات چندان دقت نكرده باشد!

به نوشته فارين پالسي، با وجود سخنان وزير خارجه، ساير بازيگران سياسي صحنه مصر نظر ديگري دارند. از جمله اين بازيگران "محمد البرادعي "، كانديداي احتمالي رياست جمهوري و مدير كل سابق آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است كه مي‌گويد با توجه به آنچه در تونس اتفاق افتاد، تغيير در مصر نيز اجتناب‌ناپذير است!

* آشفتگي در ليبي

پس از بررسي شرايط الجزاير و مصر، فارين پالسي به سراغ ليبي رفته و نوشته است: دوران حكومت "سرهنگ معمر قذافي "، از تمامي كساني كه امروز در جهان حكومت را در دست دارند طولاني‌تر بوده است. وي در سال 1969 و با يك كودتاي نظامي به قدرت رسيده و كشور تحت حاكميتش همواره به عنوان يكي از بزرگ‌ترين ناقضان حقوق بشر و غيردموكراتيك‌ترين كشورها شناخته شده است.

در اين كشور از آزادي مطبوعات هيچ خبري نيست و از احزاب مخالف نيز تنها يادگارهايي باقي مانده است. با "كتاب سبز قذافي " كه بيانگر فلسفه حكومتي اوست در ليبي همچون كتابي مقدس برخورد مي‌شود!

در ادامه اين گزارش مي‌خوانيم: با اين حال، طي چند سال اخير و پس از نابودي برنامه هسته‌اي، ليبي شاهد اندكي مدارا با مخالفان دولت بوده است كه باعث شده دولت ليبي تا حدودي كمتر از گذشته منفور جهانيان باشد. اين اصلاحات را بايد به "سيف "، پسر قذافي نسبت داد كه عقايدش تا حدودي نسبت به پدرش دموكراتيك‌تر است و بسياري از ناظران وي را جانشين معمر قذافي مي‌دانند.

فارين پالسي در بيان نشانه‌هاي هشداردهنده در خصوص قيام مردمي در ليبي نوشت: هرچند كه به دست آوردن اطلاعات قابل اعتماد از داخل ليبي كار مشكلي است اما برخي گزارش‌ها و ويدئوهاي منتشر شده در يوتيوب از اعتراضات مردمي در شهر "البيدا " حكايت دارند كه طي آنها جمعيت‌هاي معترض شعارهاي ضدحكومتي سر داده و در خيابان‌ها آتش‌سوزي رخ داده است. در كشوري همچون ليبي اعتراضات خياباني واژه‌اي است كه حتي به گوش بسياري از افراد هم نرسيده است.

به‌نظر مي‌رسد كه دولت ليبي براي جلوگيري از اعتراضاتي مشابه با آنچه در الجزاير و تونس در اعتراض به افزايش قيمت مواد غذايي رخ داد، براي واردات مواد غذايي تسهيلاتي قائل شده و برخي محدوديت‌ها را از ميان برداشته است.

روز 15 ژانويه، قذافي در سخناني در خصوص وقايع تونس كه از تلويزيون ليبي پخش شد، قيام مردم تونس را مورد سرزنش قرار داد و همچنين از ويكي‌ليكس به‌خاطر انتشار مطالب نوشته شده توسط سفراي دروغ‌پرداز انتقاد كرد. اسناد ويكي‌ليكس در خصوص قذافي مطالب ناخوشايندي را دربرمي‌گرفت، از جمله روابط وي با پرستار اوكرايني. به‌نظر مي‌رسد، قذافي كه در يكي از آخرين سخنراني‌هاي بن‌علي با عبارت "برادر عزيز " مورد خطاب قرار گرفته بود، از وقايع تونس برداشتي كاملا شخصي داشته است.

فارين پالسي ادامه داد: علاوه بر اعتراضات مردمي در ليبي، بايد به آشفتگي وضعيت در خانواده قذافي نيز اشاره كرد. به نظر مي‌رسد كه تندروهاي ليبي همكاري‌‌هاي گسترده‌اي را با "متسم "، فرزند كوچكتر قذافي آغاز كرده‌اند كه رياست يكي از سازمان‌هاي امنيتي را در ليبي برعهده داشته و عليه اصلاحات انجام شده توسط سيف اقداماتي را صورت مي‌دهد. طي روزهاي اخير سيف مجبور شده است كه فعاليت‌هاي يك مركز حقوق بشر را كه تحت رياست خود او بود تعطيل كند و روزنامه‌نگاراني هم كه با وي در اين مركز همكاري داشتند، دستگير شدند!
ناآرامي‌هاي بيشتر مي‌تواند فرصت را براي هر يك از برادران ايجاد كند تا ديگري را از ميدان به دركند.

*احتمال كم وقوع انقلاب در سودان

سودان چهارمين كشوري است كه تحليلگران فارين پالسي بسترهاي لازم را براي ايجاد قيام مردمي در آن مناسب ديده‌اند. اين مجله آمريكايي در تشريح شرايط سودان مي‌نويسد: "عمر البشير "، رئيس‌جمهور سودان، طي دو دهه حاكميت خود بر اين كشور به "استاد تفرقه انداختن و حكومت كردن " تبديل شده است. وي استادانه مخالفان خود را به جان هم انداخته و تهديدها بر ضد حكومت خود را خنثي مي‌كند.

15 سال اول حكومت عمر البشير به جنگ‌ داخلي شمال و جنوب گذشت اما در دهه 2000 ميلادي شورش‌هاي دارفور به راه افتاد و بشير شبه‌نظاميان "جان‌جاويد " را تجهيز كرد تا به جنگ شورشيان دارفور بروند.

مناطق جنوبي سودان اكنون در انتظار نتايج يك همه‌پرسي هستند كه موضوع آن جدايي مناطق جنوبي از مناطق شمالي است. بشير قول داده است كه به نتايج انتخابات احترام بگذارد اما كسي مطمئن نيست كه وي بر سر قول خود بماند! وي در مناطق شمالي توانسته است با محدود كردن مطبوعات و سركوب مخالفان، راه را براي حاميان خود باز كرده و مردمي به نظر برسد. وي در انتخابات سال گذشته ميلادي و پس از كنار كشيدن مخالفين از ترس عادلانه برگزار نشدن انتخابات بار ديگر به رياست جمهوري برگزيده شد.

فارين پالسي افزود: بشير حتي در مناطقي كه به شكل سنتي افكار عمومي را در اختيار داشت در حال از دست دادن دوستان خود است. "حسن الترابي "، رهبر مخالفان تونس با تظاهرات روز 17 ژانويه پيامي را براي بشير مخابره كرد. وي در گفتگو با خبرگزاري فرانسه گفت: "آنچه در تونس روي داد يك يادبود است. اين همان چيزي است كه مي‌تواند در سودان اتفاق بيفتد. اگر هم اتفاق نيفتد، خونريزي‌هاي بسياري رخ خواهد داد. "

در واقع، عمر البشير علي‌رغم شخصيت قدرتمندي كه دارد، با مشكلات گسترده‌اي مواجه است. به نظر مي‌رسد كه منطقه جنوبي سودان در حال تجزيه از اين كشور است و اين دردسر بزرگي براي بشير خواهد بود، چرا كه بخش عمده منابع نفتي سودان، در بخش‌هاي جنوبي واقع شده است.

حتي در بخش‌هاي شمالي نيز نارضايتي از اوضاع اقتصادي رو به فزوني است. بشير در تلاش براي مقابله با كسري بودجه از طريق قطع يارانه‌هاي سوخت و كالاهاي اساسي است اما افزايش قيمت‌هاي ناشي از اين تدبير، دانشجويان معترض را به خيابان‌ها كشانده است.

با اين حال، هنوز به نظر نمي‌رسد كه انقلابي در سودان در كار باشد. ترابي به همراه برخي ديگر از شخصيت‌هاي مخالف پس از اظهارات فوق دستگير شد و اين نشان داد كه بشير همچنان نفر اول سودان است.

* ملكه اردن بايد به فكر خانه‌اي در جده باشد

فارين پالسي اردن را به عنوان پنجمين كشور آماده خيزش مردمي معرفي كرده و نوشته است: "عبدالله دوم " پادشاه اردن، از مهمترين متحدين آمريكا در منطقه و از دلالان صلح ميان اسرائيل و تشكيلات خودگردان محسوب مي‌شود. عبدالله كه در آمريكا تحصيل كرده، چهارمين پادشاه از خاندان هاشمي است كه پس از جنگ دوم جهاني بر اردن حكومت مي‌كند.

اين مجله آمريكايي افزود: پارلمان جديد اردن كه تا حدي غيرقابل پيش‌بيني است و همچنين مشكل بيكاري كه درصد آن اكنون در اردن دورقمي شده است، برخي تحليلگران را بر آن داشته است كه نسبت به بقاي عبدالله دوم در راس قدرت ابراز ترديد كنند.

فارين پالسي در بيان نشانه‌هاي بحران در اردن تصريح كرد: در روز 16 ژانويه، 3000 اردني در مقابل پارلمان اين كشور گرد آمده و نسبت به سياست‌هاي اقتصادي رژيم اين كشور اعتراض كردند. برخي از پلاكاردهاي حمل شده در اين تظاهرات شامل جملاتي همچون : "اردن تنها براي ثروتمندان نيست؛ نان خط قرمز ماست و از خشم و گرسنگي ما آگاه باشيد! " را شامل مي‌شدند.

دولت "سمير رفاعي "، نخست‌وزير اردن كه تظاهركنندگان خواستار استعفاي آن بودند قول داده است تا 225 ميليون دلار يارانه اضافي را صرف كالاهاي اساسي همچون شكر و برنج كند.

بنابراين گزارش، تظاهرات‌كنندگان از ترس به‌كارگيري خشونت از سوي نيروهاي امنيتي از به‌كاربردن شعارهايي كه مستقيما نظام پادشاهي اين كشور را هدف قرار مي‌داد، اجتناب كردند.

"رينا "، ملكه اردن كه در يك پيام اينترنتي ابراز داشته بود كه وقايع تونس را از نزديك تعقيب كرده و براي آرامش و ثبات اين كشور دعا مي‌كند، با پاسخ تندي از سوي كاربران اردني مواجه شد. يكي از اين كاربران به وي هشدار داد كه بايد به دنبال منزلي در شهر جده واقع در عربستان سعودي براي خود و همسرش باشد. جده همان جايي است كه اكنون رئيس‌جمهور معزول تونس در آن منزل گزيده است.

انتهاي پيام/ص
===================================
اخبارويژه كيهان/
انقلاب تونس نتيجه كف‌زدن غرب براي ديكتاتوري عرب است
خبرگزاري فارس: روزنامه القدس‌العربي در تحليلي درباره انقلاب تونس نوشت: آنچه در تونس مي گذرد صرفا مختص به يك كشور عربي مبتلا به استبداد نيست بلكه مساله مربوط به ملت هاي عربي است كه وقتي ملت تونس ديوار سكوت و زنجيرهاي استبداد را در هم شكستند آنها نيز نفسي كشيدند.
به گزارش خبرنگار گروه "فضاي مجازي " خبرگزاري فارس، روزنامه كيهان ستون اخبار ويژه امروز پنج‌شنبه خود را به موضوعات زير اختصاص داد:

*انقلاب تونس نتيجه كف زدن غرب براي ديكتاتورهاي عرب است

انقلاب تونس فرياد مستضعفان عليه استبداد بود، مانند فريادي كه در سال 1979 (1357 شمسي) در ايران شنيده شد.
اين تحليل دكتر سعيد الشهابي از رخدادهاي اخير كشور تونس است. وي در روزنامه القدس العربي در اين باره نوشت، انقلاب تونس به سبب شتاب و فراگيري و موفقيت در براندازي رئيس جمهور اين كشور بسياري را شگفت زده كرد.

وي با مقايسه حكومت هاي حبيب بورقيبه و زين العابدين بن علي افزود؛ صاحبنظران و تحليلگران و سياستمداران غربي ديدگاه هاي خود را صرفا به حوادث روزمره محدود مي كنند و به نقش غرب در تداوم نظام هاي ديكتاتوري و سركوب ملت هاي عربي و اسلامي اشاره نمي كنند.
غربي ها يا با مواضع سياسي خود يا تجربه هاي امنيتي يا ناديده گرفتن فريادها و نشنيدن صداهاي استغاثه و كمك افرادي كه در زندان ها شكنجه مي شوند از اين حكام ستمكار حمايت مي كنند.

نويسنده مي افزايد وقتي بن علي نظام بورقيبه را سرنگون كرد غربي ها براي او كف زدند و او را مانعي در برابر رسيدن اسلامگرايان به حكومت دانستند و از افراط گرايي وي در لائيسيته و سكولاريسم حمايت كردند و به ادامه مداخله ها در زندگي شخصي مردم و سلطه و سيطره بر مساجد و ممنوعيت احزاب ديني اعتراض نكردند.

الشهابي غربي ها را به نفاق و دورويي متهم كرد و افزود بن علي حماقت هاي بسياري مرتكب شد و ريختن خون تظاهر كنندگان روند سقوط نظام او را سرعت بخشيد.

وي مي افزايد آنچه در تونس مي گذرد صرفا مختص به يك كشور عربي مبتلا به استبداد نيست بلكه مساله مربوط به ملت هاي عربي است كه وقتي ملت تونس ديوار سكوت و زنجيرهاي استبداد را در هم شكستند و عليه نظامي كه با آتش و آهن حكومت مي كرد سر به شورش برداشته اند آنها نيز نفسي كشيدند.

اين انتفاضه ملت تونس در اغلب پايتخت هاي عربي بازتاب داشته است و در اكثر سمينارها و وبلاگ ها از اين بيداري عمومي كه جهان مانند آن را جز در سال 1979 در ايران سراغ ندارد تمجيد مي كنند. وي در پايان ابراز اميدواري كرد در تونس نظامي متمدن و ميانه رو بر سر كار آيد چرا كه جهان عرب اكنون به اين كشور چشم دوخته است تا الگويي جديد در قدرت معرفي كند كه از سويي استقلال كشور را تضمين نمايد و با تكيه بر بازوان فرزندان ميهن به آباداني و اعتلاي كشور در سايه آزادي و عدالت و مشورت بپردازد.

گفتني است مقامات غربي و رژيم صهيونيستي انكار نمي كنند كه انقلاب تونس، برگرفته از الگوي انقلاب اسلامي در ايران است و شعارهاي مردم نظير "الله اكبر " ، "مرگ بر آمريكا "، "مرگ بر اسرائيل " و "اسلام دين من است " را نشانه هاي غيرقابل ترديدي از اين الگو گيري مي دانند.

*نيوزويك: ترس از تكرار ماجراي ايران به جان سكولارهاي تونس افتاده است

سرنگوني رئيس جمهور تونس ممكن است به حاكميت اسلامگرايان و شكل گيري ايراني ديگر بينجامد.

مجله آمريكايي نيوزويك با درج اين احتمال نوشت: تونسي ها براي تغييرات شادي مي كنند اما جريان هاي سكولار و ليبرال در اين كشور از اين كه فعاليت مساجد آزاد شده نگران شده اند. ترس آنها از اين است كه اسلامگرايان در صحنه سياسي قدرت بگيرند.

نيوزويك مي افزايد: با توجه به شدت عملي كه "بن علي " در هدفگيري اسلامگرايان به كار برد، هيچ كس به وضوح نمي داند آنها تا چه حد مي توانند در صحنه سياسي قدرت بگيرند. النهضه ، بزرگترين حزب اسلامي تونس، كه به زبان عربي به معناي بازخيزي است، در انتخابات 1989 توانست قريب 02درصد آرا را كسب كند. اما اينكه اكنون مي تواند از حمايت بيشتري برخوردار شود يا نه، خود موضوع يك سوال است.

مجله آمريكايي همچنين با نگراني يادآور شده است: فعلاً حاميان النهضه حضور خود را در خيابان هاي تونس شروع كرده اند. اخيراً شماري از جواناني كه مي گفتند حاميان النهضه هستند در مقابل ساختمان حزب دموكراتيك مترقي- بزرگترين گروه اپوزيسيون قانوني- جمع شده بودند و فرياد مي زدند "استعفا، استعفا ". آنها آمده بودند تا به تصميم اين حزب براي مشاركت در دولت موقتي اعتراض كنند كه روز قبل اعلام شده بود، و بسياري از اعضاي رژيم سابق نيز جزو آن بودند. حضور اسلامگرايان در ميان معترضين، نگراني جريان هاي سكولار را برانگيخته است. نگراني آنها در اين است كه اصولگرايان مذهبي سازمان يافته ترند و مي توانند از طريق مساجد حمايت سياسي كسب كنند.

*معاون نتانياهو: اسرائيل نمي خواهد حكومت اسلامي ايران را در مرزش ببيند

معاون نخست وزير رژيم صهيونيستي با ابراز نگراني از نخست وزيري كانديداي حزب الله لبنان گفت: اسرائيل به هيچ وجه نمي خواهد حكومت اسلامي ايران را در مرزش ببيند.

سايت رسمي وزارت خارجه رژيم صهيونيستي درگزارشي با ابراز نگراني از تظاهرات مردمي عليه رژيم ديكتاتور مبارك در مصر و نخست وزيري كانديداي حزب الله لبنان نوشت: در لبنان اوضاع فوق العاده بحراني است و در چنين وضعي، اسرائيل خود را با يك معضل بزرگ و تشنج زا روبرو خواهد ديد. مصر هم شاهد گسترده ترين تظاهرات اعتراضي عليه دولت پرزيدنت حسني مبارك بوده است.

سايت وزارت خارجه رژيم صهيونيستي سپس با اشاره به ابراز نگراني هيلاري كلينتون از تحولات اخير لبنان به بيان وحشت معاون اول نخست وزير اسرائيل هم پرداخت و نوشت: سيلوان شالوم در يك مصاحبه راديويي گفت كه اورشليم به هيچ وجه خواستار وضعي نيست كه جمهوري اسلامي ايران از طريق حزب الله لبنان، همسايه شمالي خودش گردد.

وي با بيان اينكه اسرائيل رويدادهاي لبنان را از نزديك دنبال مي كند مدعي شد جامعه جهاني نبايد بگذارد كه حزب الله لبنان پيروز شود!

*اينجوري مذاكره كنيد!

راديو تحت حمايت سرويس اطلاعاتي هلند به كشورهاي غربي رهنمود داد كه اگر نمي توانند در مذاكرات هسته اي از عهده ايران بربيايند سراغ موضوع حقوق بشر بروند.

مهرداد درويش پور در گفت وگو با راديو زمانه با اشاره به اين كه غربي ها بيشتر به دنبال منافع خودشان هستند تا دفاع از حقوق بشر، گفته است: "معمولا سياست كشورها اين بوده است كه مسئله حقوق بشر اگر نگوييم كاملا قرباني شود، دست كم به حاشيه رانده شده و به نوعي در نظر گرفته نشود تا مبادا به روند مذاكرات هسته اي لطمه وارد كند ".

وي در ادامه با اشاره به اين كه اكنون اين سياست تغيير كرده درباره علت آن مي گويد غربي ها دريافته اند امتيازگيري در بحث هسته اي دشوار شده است.

درويش پور سپس در قالب رهنمودي به غربي ها مي گويد: "اين واقعيت است كه كشورهاي غربي در درجه اول به مصالح اقتصادي، ديپلماتيك و ژئوپليتيك خودشان مي انديشند. بنابراين تا آن گاه كه احساس كنند كم توجهي شان به مسئله حقوق بشر با واكنش قدرتمند طرفداران حقوق بشر روبرو نمي شود، براي اين كه اين امر باعث نشود كه مناسبات اقتصادي، ديپلماتيك و ژئوپليتيك شان خدشه دار شود، به اين بي اعتنايي خود ادامه مي دهند. مقاومت جمهوري اسلامي ايران بر سر مسئله هسته اي به اين منجر شده است كه اتفاقا مسئله حقوق بشر بيشتر مورد توجه قرار گيرد ".

اين همكار سيانيوز در اين گفت وگو از كاترين اشتون بابت تلاش طرح موضوع حقوق بشر در مذاكرات با ايران تجليل كرده است. اين در حالي است كه درمذاكرات اسلامبول نه فقط بحث حقوق بشر مطرح نشده بلكه طرف هاي غربي از هرگونه امتيازگيري از ايران نااميد شده اند تا آنجا كه يك سناتور آمريكايي بعد از پايان بي نتيجه مذاكرات با كنايه اي تلخ به خانم كاترين اشتون تسليت گفت.

*مصري ها در تب و تاب انقلاب

روزنامه لوفيگارو نوشت جوانان مصري از طريق اينترنت مردم را به شورش عليه حكومت دعوت مي كنند.

اين روزنامه افزود هشتاد هزار كاربر اينترنتي وعده داده بودند در تظاهرات روز سه شنبه شركت كنند. آيا انقلاب مجازي مي تواند حقيقي شود؟ مصري ها روز سه شنبه به فراخوان اينترنتي براي تظاهرات عليه رژيم حسني مبارك پاسخ مثبت دادند.

يكي از هشتاد هزار كاربري كه وعده داده بودند در تظاهرات شركت كنند مي گويد ما از روز 25 ژانويه فعاليت خود را براي زنده ماندن يا مردن آغاز مي كنيم.

هر چند نيمي از اين كاربران به خيابانها ريختند اما اين تظاهرات در تاريخ چند دهه گذشته بي سابقه است زيرا براساس قانون وضع فوق العاده كه از 30 سال پيش در مصر وضع شده هرگونه تظاهراتي ممنوع است.

اين بار نيز همانند اعتصاب عمومي روز ششم آوريل 2008 كه منجر به شورش هاي خونيني در محلات در دلتاي نيل شد فراخوان راهپيمايي توسط اينترنت منتشر شد. شعار كاربران مصري اين بود ما همه خالد سعيد هستيم.

خالد سعيد جواني اهل اسكندريه بود كه سال گذشته هنگام خروج از يك كافي نت توسط پليس مضروب و كشته شد. كاربران مصري زمان برگزاري تظاهرات را براساس يك نماد انتخاب كردند زيرا در تاريخ مصر روز بيست و پنجم ژانويه بعنوان جشن پليس نامگذاري شده است.

پليس مصر در بيست و پنجم ژانويه سال 1952 در برابر نيروهاي انگليسي در اسماعيليه شورش كرد. شورشي كه پيام آور كودتا و سرنگوني حكومت سلطنتي خواهد بود. عادل يكي از برگزار كنندگان مي گويد: ما اميدواريم اين روز نشان دهنده آغاز جنبشي اساسي براي كنار زدن نظام سركوب و فاسد حسني مبارك باشد.

درخواست برگزاري تظاهرات با حمايت شخصيت هايي چون عادل الاصواني كه انقلاب در مصر را پس از انقلاب تونس اجتناب ناپذير مي داند همراه شد. اخوان المسلمين اصلي ترين نيروهاي مخالف دولت نيز اعلام كردند جوانانشان مي توانند در تظاهرات شركت كنند. عصام العريان يكي از سخنگويان اخوان المسلمين در مصر مي گويد ما بعنوان يك جنبش مردم را به شركت در انتخابات فرا نمي خوانيم اما دعوت ائتلاف ملي را براي تغيير مي پذيريم.

موفقيت تظاهرات روز سه شنبه به ظرفيت بسيج شدن جوانان بستگي خواهد داشت. جوانان مصري در واقع نسلي تلخ و سرخورده اند كه حدود دو سوم جمعيت كشور را تشكيل مي دهند و همواره مبارك را بعنوان رئيس جمهور تجربه كرده اند و نود درصد بيكاران كشور را تشكيل مي دهند.

از زمان انقلاب تونس بورس قاهره سقوط كرده و ليره مصر دچار افت ارزش شده است و سرمايه گذاران خارجي و بخش گردشگري بعنوان اصلي ترين منابع درآمد مصر نگران ثبات كشور هستند.

*خوب كاري كرده كه مدافع همجنس گراهاست!

پايگاه اينترنتي بي بي سي فارسي ديروز بخش مهمي از صفحه ايران خود را به دفاع از فردي اختصاص داد كه جرم او دفاع از هم جنس گرايي در ايران است.

اين پايگاه اينترنتي كه اين روزها به شدت با بحران سوژه در حوزه هاي به اصطلاح حقوق بشري روبروست در تازه ترين اقدام خود به دفاع از سيامك قادري، خبرنگار سابق و اخراجي ايرنا پرداخته است كه مهم ترين عنوان اتهامي او دفاع از هم جنس گرايي و مصاحبه با جمعي از هم جنس گرايان است.

بي بي سي نوشته است: "اين روزنامه نگار بعد از سخنراني محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران در دانشگاه كلمبيا كه گفته بود "ما در ايران همجنس گرا نداريم "، با شماري از همجنس گرايان ايران مصاحبه كرده بود. به گفته يكي از دوستان آقاي قادري، اين خبرنگار كه حكم 60 ضربه شلاقش به خاطر همكاري با هم جنس گراها اعلام شده، به حكم صادره اعتراض و تقاضاي تجديدنظر كرده است. "

اين نحوه خبر رساني بي بي سي در حالي است كه ظاهراً پيوندهاي عاطفي ميان فتنه گران در ايران و منحرفان اخلاقي بسيار ريشه دار است. شيرين عبادي هم چند ماه قبل در مصاحبه اي با راديو فردا تاكيد كرده بود كه خود را متعهد به دفاع از حقوق هم جنس گراها مي داند. بنا به گزارش خبرگزاري ايتاليا، وي آبان ماه گذشته در نشستي عمومي در سالن آمفي تئاتر لاسپتزيا تصريح كرد: "همجنس بازي جرم نيست اما اين در حالي است كه در ايران همجنس بازان به مجازات اعدام محكوم مي شوند. " وي در ادامه همجنس بازان را افرادي بي گناه خوانده و خطاب به دولت ايتاليا گفته بود: "به من كمك كنيد تا آنها را نجات دهم ".

اكبر گاف ديگر هم دست فراري فتنه گران در ايران هم طي مقاله اي كه همان ايام منتشر شد همجنس بازي را سبكي از زندگي خواند كه در اسلام و ايران مورد اجحاف قرار گرفته شده است. وي در مقاله اي با عنوان همجنس گرايان؟ اقليتي ناحق؟ و فاقد حقوق؟ مي نويسد: "آدمي از ميان سبك هاي متفاوت زندگي، سبكي يا سبكهايي را برمي گزيند. همجنس گرايي، همچون يهوديت و بهائيت و تسنن و تشيع، يك سبك متفاوت زندگي محسوب مي شود ". گنجي در اين مقاله در پاسخ به كساني كه همجنس بازي را مخالف اسلام مي دانند مي گويد: "ملاك اسلام چيست تا بدانيم همجنس بازي با اسلام سازگار هست يا نه "؟!

سران داخلي فتنه هنوز موضع خود را درباره اين جنبه از دسته گل هاي 

No comments: